2017_07_13
Intressant läsning

Grattis alla golfspelare!

Friskvård är alltid ett hett ämne. Nu kan alla golfspelare glädjas åt att golf kan komma att ingå i friskvårdsbidraget på jobbet, enligt ett nytt förhandsbesked från Skatterättsnämnden

Förra året konstaterade Skatterättsnämnden (SRN) att det går att använda friskvårdsbidraget för att spela golf på pay-and-play-banor och hyra golfbollar på drivingrangen.

Skatteverket överklagade beslutet till Högsta förvaltningsdomstolen som då avvisade förhandsbeskedet från SRN eftersom att de ansåg att frågan inte var rätt formulerad för att kunna prövas av domstolen.

Men nu har SRN gjort en ny prövning på en ny ansökan där frågan är mer konkretiserad, och även denna gång röstade nämnden för att golfspel på pay & play-bana och driving range ska gälla som skattefri friskvårdsförmån. Arbetsgivaren kan ersätta en kostnad upp till 4 000 kr per år utan att förmånen blir skattepliktig.

Accountor håller tummarna att beslutet står sig när Skatteverket överklagar frågan till Högsta förvaltningsdomstolen.

Läs föregående artikel

Styrelseledamot får inte längre fakturera sitt styrelsearvode >>

Vill du få branschnyheter, tips och erbjudanden från Accountor? 

Vi bevakar lagändringar och nya rön inom ekonomi, redovisning, lön och HR, samt skriver guider och artiklar inom vårt intresseområde.

Du kan förvänta dig ett fåtal utskick per år. Vi kommer inte fylla din mailbox med onödiga mail.

Anmäl dig till vår maillista