2017_11_03
Nyheter

Accountor vinner uppdrag för Logistri Fastighets AB (publ)

Accountor har vunnit det ekonomiska förvaltningsuppdraget för det nyligen börsnoterade  fastighetsbolaget Logistri Fastighets AB (publ).

Logistri Fastighets AB (publ), ett av Pareto nybildat bolag, har förvärvat en portfölj av Alma Property Partners bestående av åtta lager- och lättindustrifastigheter i södra Sverige. Totalt omfattar beståndet cirka 100 000 kvadratmeter. Fastigheterna är fullt uthyrda på långa hyresavtal med en genomsnittlig återstående löptid om cirka 15 år.
 

Logistri Fastighets AB (publ) förvaltas av Pareto som idag förvaltar nordiska fastigheter för cirka 35 miljarder kronor. Den svenska förvaltningen uppgår till cirka en miljon kvadratmeter, varav fyrtio procent består av logistik, lager- och lättindustrifastigheter.

Accountor har sedan 2005 specialistkompetens inom ekonomisk förvaltning för fastighetsbolag och kommer hantera ekonomifunktioner samt avisering åt Logistri Fastighets AB (publ). Accountor är van vid att fastighetsbolag ofta kan göra snabba förändringar och har snabbt satt sig in i detaljerna och hanteringen i det nya bolaget.

Accountor vinner uppdrag för Logistri Fastighets AB (publ) med fastigheter främst i södra Sverige

- Vi är väldigt glada och stolta över att Pareto, en ledande nordisk Investment Bank, har givit oss förtroendet att hantera den ekonomiska förvaltningen av deras senaste fastighetsbolag, säger Seppo Niva, tf vd för Accountor i Sverige.

 

- Med Accountors erfarenhet känner vi att vi hittat en trygg partner för att förstärka den viktiga ekonomifunktionen för vår fastighetsinvestering på den svenska marknaden, säger Ulf Attebrant, VD för Logistri Fastighets AB (publ) och ansvarig Business Manager på Pareto Business Management AB.

Läs föregående artikel:

Småföretagare - Skattekonsult ger tips inför årsskiftet 2018

Vill du få branschnyheter, tips och erbjudanden från Accountor?

Du kan förvänta dig ett fåtal utskick per år. Vi kommer inte fylla din mailbox med onödiga mail.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev