2017_01_26
Nyheter

Accountor utökar sitt tjänsteutbud inom HR

Idag lanserar Accountor en ny rekryteringstjänst, Accountor Recruitment Solution, en plattform som automatiserar rekryteringsprocessen, så företagen kan fokusera på att hitta den bästa kandidaten.

Accountor Recruitment Solution

- Accountor Recruitment solution är en tjänst som gör det möjligt för ett företag att hantera hela sin rekrytering professionellt och effektivt. Den passar alla företag, oavsett bransch och storlek, säger Nina Sigurdsson, Senior HR Consultant på Accountor.

– Det är en molntjänst som omfattar en digital platsannons, ansökningsblankett, säker arkivering av inkomna ansökningar samt ett brett utbud av verktyg för att kommunicera under urvals- och ansökningsprocessen. Tjänsten ger en helhetsbild av rekryteringen i realtid.

– Accountor Recruitment Solution, ger ett stort värde för företag som vill ha en kostnadseffektiv lösning och själva behålla kontrollen över rekryteringen, säger Nina.

Så här tycker Patrik Sundfeldt, Verkstadschef hos Accountors kund Svema Bil om tjänsten:

– Accountor Recruitment Solution har hjälpt oss effektivisera vår rekryteringsprocess. Vi uppskattade att alla ansökningarna samlades på ett ställe. Systemet har en bra sökstruktur, där man enkelt hittar, sorterar och håller koll på kandidaterna. Det var smidigt att få en påminnelse via mail varje gång en nya ansökan kom in.

Jämför de sökande snabbt och enkelt

Tillsammans kartläggs behovet för rekryteringen. Företaget tar fram ”en skiss” på platsannonsen, när annonsen är klar, kan den kopplas till bolagets digitala kanaler, inklusive dess egna rekryteringssidor och distribueras i företagets sociala medier. Det går att välja mellan en kort, en medellång och en lång version av ansökningsblanketten. När de sökande har lämnat in sin ansökan lagras de automatiskt i systemet.

– Det är lätt att jämföra de arbetssökande eftersom alla ansökningar finns på samma ställe. Ansökningarna kan sorteras och filtreras i olika steg. Sökande som inte uppfyller de urvalskriterier som angetts, kan enkelt gallras bort. Detta effektiviserar och kvalitetssäkrar rekryteringsprocessen oerhört, säger Nina.

Accountor Recruitment Solution har ett fast pris oavsett antalet användare. Detta gör att flera beslutsfattare kan delta parallellt i processen, utvärdera samt kommentera ansökningarna. Användarna ser all information i realtid och kan enkelt överblicka processen, vilket förbättrar kommunikationen mellan beslutsfattarna. I verktyget finns det stöd för att skicka standardiserade meddelanden om ansökningsprocessen till de sökande. Det går givetvis även att anpassa dessa om så önskas.

Prisvärd tjänst med annons ute inom 24h

Accountor Recruitment Solution är prisvärd och enkel att använda.

- Tjänsten avser en rekryteringsprocess vid en tidpunkt. Uppstartsprocessen är snabb och ni kan få en rekryteringsannons publicerad redan en dag efter det att avtalet ingåtts, bekräftar Nina.

Läs föregående artikel:

HR-tips: Några tumregler för chefer vid svåra samtal

Vill du få branschnyheter, tips och erbjudanden från Accountor?

Vi bevakar lagändringar och nya rön inom ekonomi, redovisning, lön och HR, samt skriver guider och artiklar inom vårt intresseområde.

Du kan förvänta dig ett fåtal utskick per år. Vi kommer inte fylla din mailbox med onödiga mail.

Anmäl dig till vår maillista