2015_10_07
Nyheter

Vitruvian Partners investerar i Accountor

LinkedInFacebookGoogleTwitter 

Press release
Helsinki, Finland – 7 Oktober 2015

Accountor Holding Oy (“Accountor”), den ledande leverantören inom finansiella, redovisnings- och HR-tjänster i Norra Europa, meddelar idag att Vitruvian Partners (“Vitruvian”) blir en betydande ny investerare i bolaget. Som en del av transaktionen, kommer Accountors grundare och koncernchef Asko Schrey behålla en betydande ägarandel i företaget, medan Vitruvian blir ny majoritetsägare. Flera nuvarande aktieägare, inklusive Sponsor Capital, kommer att återinvestera I Accountor.

Det nya ägarskapet innebär att Accountor kommer fortsätta att satsa på sina medarbetare, processer och branschledande teknologi för att kunna bygga vidare på sin ledande position på en stor och snabbväxande marknad. Asko Schrey, grundare och koncernchef Accountor Group, kommenterar:

 “Accountor har en marknadsledande roll i utvecklingen av finansiella tjänster och redovisningstjänster i Norden, och förbättrar kundernas verksamhet genom att möjliggöra för dem att fortsätta fokusera på lönsam tillväxt och framgång. Accountor startade som en egen redovisningsbyrå i Finland 1987 och har idag fler än 140 kontor i sju länder och tillhandahåller branschens mest innovativa lösningar till mer än 30 000 kunder. Under de senaste 15 åren har vi ökat vår omsättning från mindre än 3 miljoner euro till över 200 miljoner euro, genom en kombination av fusioner & förvärv och snabb organisk tillväxt, framförallt genom utveckling av vår software-division.

Den här utvecklingen skulle ej ha varit möjlig utan våra hängivna medarbetare och lojala kunder, såväl som våra nuvarande investerare. Vitruvian har en lång erfarenhet av att framgångsrikt stödja snabbväxande företag i deras internationella och produktutvecklande expansion, samt en  betydande erfarenhet inom software -området.

Med hänsyn till ambitionen att stödja en fortsatt förvärvsstrategi, är Vitruvian den perfekta partnern för nästa steg i Accountors tillväxt.”

Mike Risman, Managing Partner på Vitruvian Partners:

“Vitruvian ser med spänning fram emot att investera i Accountor i en tid när outsourcing-marknaden för ekonomitjänster genomgår en snabb digitalisering. Vår investering kommer ge Accountor flexibiliteten att accelerera sin tillväxt både organiskt och genom att utnyttja hävstångseffekten i kombinationen av marknadsledande software-produkter och direkt kundkontakt genom heltäckande nordiskt nätverk av kontor. Asko och hans team har skapat en enastående marknadsledare genom Accountor’s tillväxt till nuvarande storlek, och vi är mycket glada att som partner tillsammans med dem driva nästa steg i företagets utveckling”.

Juhani Kalliovaara, Partner at Sponsor Capital:

“För Sponsor Capital har det varit en spännande resa att de senaste sex åren följa Accountors tillväxt. Enligt vår åsikt, är Accountor ett skolboks-exempel på en finsk champion som utvecklas till en internationell och nordisk framgångshistoria, och vi är stolta över att ha arbetat med Asko och hans team i denna utvecklingsfas.  Vår betydande återinvestering i företaget är ett bevis på vår tilltro till detta spännande företags framtid och vi ser fram emot vårt fortsatta partnerskap under kommande år.”

För mer information om Accountor, vänligen se http://www.accountorgroup.com

Om Accountor

Accountor är en av de ledande leverantörerna av finansiella, redovisnings- och HR-tjänster och software-produkter i de nordiska länderna. Accountor har verksamhet i sju länder: Finland, Sverige, Danmark, Norge, Nederländerna, Ukraina och Ryssland. Accountors software-utbud fokuserar på finansiella, redovisnings- och HR-tjänster. Accountors omsättning 2014 var 155 miljoner euro, företaget har fler än 2000 anställda och uppskattningsvis 30 000 kunder. Accountors varumärken inkluderar Procountor, Mepco, Tikon, Työvuorovelho, Maraplan, eCom, PCP and eTasku, bland andra.

Kontakt: Asko Schrey, CEO, asko.schrey@accountor.fi, +358405001655

Om Vitruvian Partners

Vitruvian är ett oberoende riskkapitalbolag som har specialiserat sig på medelstora uppköp, uppköp av tillväxtbolag och investeringar i tillväxtbolag i Europa. Vitruvian fokuserar på att investera i “dynamiska lägen” i branscher som karaktäriseras av snabb tillväxt och förändring, såsom teknologi, företagstjänster, finansiella tjänster, hälsovård, media och telekom. Vitruvian investerar för närvarande i VIP II, som nyligen satte upp en fond på 1 biljon euro. Företagets tidigare investeringar i teknologi- och service-sektorn inkluderar CRF Health, Just Eat, Benify, Snow Software, Farfetch, Voxbone, Callcredit Information Group och Unicom. Accountor är företagets femte investering i Norden och den andra I Finland, sedan 2011. Vitruvian har kontor i London, Stockholm och München.

Kontakt: Matthew Smallwood, Managing Partner, Instinctif, +44 (0) 20 7457 2005

Om Sponsor Capital

Sponsor Capital är ett finskt riskkapitalbolag som fokuserar på små och medelstora företag. Vår målgrupp för investeringar är finska bolag verksamma på hemmamarknaden och internationellt. Sponsor Capital är intresserade av att investera I företag som fokuserar på tillväxt, internationalisering och förbättring av den operativa verksamheten. Sponsor Capital begränsar sig inte till specifika branscher. Sponsor Capital har för närvarande två fonder under sitt management som omfattar ett kapital om totalt 375 miljoner eruo.

Kontakt: Juhani Kalliovaara, Partner, juhani.kalliovaara@sponsor.fi, +358 40 5880100