Timo Koivula, revisor, Accountor Finland

"Jag kan varmt rekommendera Accountor som ett bra ställe för en student att börja sin karriär på"

Om Timo

Jag är en väldigt ärlig och hårt arbetande person. Jag försöker passa deadlines och hålla kunderna nöjda. Innehållet i och arbetets betydelse är mycket viktigt och jag har en bra balans mellan arbete och fritid.

Mina fritidsintressen:

Jag läser mycket böcker och går ofta på bio. För en tid sedan började jag även att löpträna och gå på gym. Det är mycket viktigt för en kontorsarbetare som jag.

Min favoritmusik:

Filmmusik

Min utbildning:

Ekonomiredovisning vid Haaga-Helia yrkeshögskola

Från trainee till revisor

Jag började som trainee på Accountor 2012. Under arbetet som redovisningstrainee slutförde jag mina studier och fick möjlighet att skriva min avhandling för Accountor. Jag var verkligen glad över att ha hittat en perfekt matchning hos Accountor och efter studierna har jag kunnat använda mina kunskaper och lära mig mer. Ämnet för min avhandling vid yrkeshögskolan var hur man kan en kund vidare från traditionell till digital redovisning, så att deras kompetens perfekt passar framtida krav på redovisningen.

Att arbeta som revisor

Efter trainee-perioden fick jag jobb som revisor. Jag har fullt ut kunnat använda mig av min utbildning och har från första början arbetat med egna kunder. Framför allt har jag kunnat omsätta teori i praktik när det gäller att införa digital redovisning. Jag utvecklas hela tiden och får mer och mer kundansvar. Ett stort redovisnings- och ekonomitjänstföretag är en säker arbetsgivare och det finns hela tiden specialkunskap och kompetens runt omkring dig. Jag kan alltid fråga mina kollegor om beskattning, juridik eller redovisningsmässiga detaljer vid behov.

Framtiden

Jag är säker på revisorsarbete har en lysande framtid, speciellt när man kan använda alla de senaste digitala programmen, som ProCountor, vilka ingår i Accountor Group. Min dröm är att ta en KLT-examen så småningom och Accountors utbildningsprogram förbättrar mina kunskaper. Jag kan varmt rekommendera Accountor som ett bra ställe för en student att börja sin karriär på". Här är en liten hemlighet om min dag på kontoret: Vi har ett fyrbent redovisningsproffs i vårt team. En av mina teamkompisar har en fransk bulldogg som heter Mauno, det blir stor glädje när han kommer in på kontoret.

 

Follow Accountor Career Page LinkedIn